
İsveç vizesi ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin başvuru yapması ve olumlu şekilde onaylanması halinde izin belgesi olma niteliğine sahip olan bir belgedir. Vizeler pasaporta basılmakta olup kişilerin mutlaka pasaportlarının seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerlilik süresinin bulunması ve aynı zamanda en az 2 sayfasının boş olması da bu noktada oldukça önemlidir.
İsveç turistik, aile ziyareti, faaliyet, konferans, eğitim, ticari gibi amaçlarla seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin mutlaka kendi seyahat amacına uygun vize kategorisi üzerinden İsveç vize başvurusu yapmaları gerekmekte olup ve aynı zamanda vizenin değerlendirilmesi sürecinde kendilerinden talep edilen evrakları eksiksiz olarak teslim etmeleri de oldukça önemlidir.
Konsolos Vizesi olarak müşterilerimize sağlamış olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında hem başvuru süreci hem de başvuruların değerlendirilme süreci yer almakta olup başvuru sürecinde ihtiyaç duyulan tüm bilgileri kendilerine vermekteyiz.
Başvuruların değerlendirilme sürecinde ise birebir konsoloslukları ile sağladığımız görüşmeler kapsamında başvuru sürecine yakinen takip etmekte ve aynı zamanda başvuruların değerlendirilme sürecinde oluşabilecek aksiliklere öngörerek eksik evrak durumu veya ek evrak durumu olması halinde müşterilerimizi bilgilendirmekteyiz. Aksi halde eksik evrak söz konusu olduğunda veya vize başvurularının doğru şekilde yürütülmüş olması halinde vize başvuruları vize reddi ile sonuçlanmaktadır olup kişilerin yeniden vize başvurusunda bulunması gerekmektedir.
İsveç tur vizesi olarak da bilinen turistik seyahatler için gerçekleştirilen kısa süreli vizeler genellikle 7 ila 10 gün içerisinde sonuçlanmış olsa da kişilerin 15 gün öncesinden başvuru yapmaları bu noktada seyahat planlamalarında aksama söz konusu olmaması için önemlidir.
İsveç Vize Başvuru Şartları
İsveç vize başvuru şartları kapsamında kişilerin şartları sağlamaması durumunda da vize başvuruları reddedilmekten olup şartların doğru şekilde sağlanması durumuna kadar vize alınması mümkün olmamaktadır.
Bu noktada özellikle kişilerin en önemli şart içerisinde kabul edilen pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha devamı olması yer almaktadır.
Bunun yanı sıra İsveç vize başvurusu sırasında konsolosluk tarafından talep edilmiş olan vize kategorisine uygun evrakları da istenilen formatta ve eksiksiz olarak teslim edilmesi şartlar kapsamında üst sıralarda yer almaktadır.
Kişinin ait olduğu pasaportun mutlaka en az 2 sayfasının boş bulunması vizenin basın olabilmesi için gerekli olduğundan başvuru sahiplerinin bu hususa dikkat etmesi gerekmektedir. Eğer pasaportları 10 yıldan eskiyse, geçerlilik süresi 6 aydan azsa ya da en az 2 sayfası boş değilse yeniden pasaport başvurusunda bulunduktan sonra vize başvurusunu gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Bu süreçte kişilerin parmak izi kaydının da 5 yıldan eski olmaması gerekmekte olup 5 yıldan eski veri kayıtları için yeniden randevu oluşturarak veri kaydı sağlanması gerekmektedir.
İsveç Vize Randevusu Nasıl Alınır?
Konsolos Vizesi Olarak danışmanlık hizmetimiz içerisinde İsveç vize randevusu nasıl alınır? Sorusu hakkında da detaylı olarak bilgi vermekte ve randevuların alınma sürecinde müşterilerimize bizzat yardımcı olmaktayız.
Kişilerin biyometrik parmak izi kaydı oluşturmaları gerektiğinden mutlaka İsveç vize başvurusu için İsveç konsolosu veya İsveç Büyükelçiliği üzerinden randevu oluşturmaları gerekmekte olup bu randevular sadece ulusal vizeler için geçerli olmaktadır.
Kişilerin gerçekleştirecekleri kısa sürede seyahatler için ise mutlaka konsolosluk tarafından akredite verilmiş olan vize başvuru merkezleri üzerinden alınmasından özen gösterilmesi gerekmektedir. Aksi halde kısa süreli seyahatler için konsolosluktan veya büyükelçilikten alınan vize randevuları geçerli kabul edilmemekte olup kişilerin yeniden başvuru merkezlerinden randevu oluşturması gerekmektedir.
İsveç vize randevusu internet sitesinden alınmakta olup bize randevu formu doldurulduktan sonra başvuruların ilerlemesi halinde aynı sistem üzerinden veya vize başvuru merkezlerine ait sistemleri üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmektedir.
İsveç vize randevusu oluşturmadan başvuru işlemlerinin tamamlanması mümkün olmamakta bu nedenle de kişilerin internet sitesi üzerinden mutlaka randevu alarak işlemlerini devam ettirmeleri gerekmektedir.
İsveç Vizesi Nasıl Alınır?
İsveç vizesi nasıl alınır? Sorusu da genellikle müşterilerimizin en çok merak ettiği ve genellikle ilk defa vize başvurusunda bulunacak olan kişilerin sürecin nasıl ilerlediği hususundaki bilgisizliği müşteri temsilcilerimiz aracılığıyla ortadan kaldırılmaktadır.
İsveç vizesi alacak olan kişilerin ilk olarak İsveç vize başvurusu tamamlamaları ve daha sonra başvuru kategorisine göre konsolosluk ya da başvuru merkezleri üzerinden randevu oluşturarak parmak izi kaydı vermeleri gerekmektedir.
Başvuru sürecinde kişinin kategorisine göre talep edilen evrakları eksiksiz olarak teslim etmesi durumunda aynı zamanda bu evrakların vize başvuru formu içerisinde belirtilmiş olan bilgiler ile tutarlılık sağlamış olması halinde başvuruların olumlu şekilde sonuçlanması oldukça yüksek ihtimale sahiptir.
İsveç Vizesi Kaç Günde Çıkar?
İsveç vizesi kaç günde çıkar? Sorusu genellikle seyahat planlaması yapmış olan kişilerin ekonomik açıdan zarara uğramamak adına sıkça araştırdıkları ve müşteri temsilcilerimize en çok sordukları sorular içerisinde yer almaktadır.
Başvuruların eksiksiz şekilde tamamlanması halinde veya yoğunluk söz konusu olmaması durumunda ortalama olarak 5 ila 7 gün içerisinde vize başvuruları değerlendirilmekte olup kişilere başvuru sonuçlanması bilgilendirilmektedir.
Ancak konsolosluklarda yoğunluk meydana gelmesi veya eksik evrak teslim edilmesi ya da ek evrak talep edilmesi gereken durumlar söz konusu olduğunda bu süreç 14 iş gününe kadar uzayabildiğinden mutlaka kişilerin başvurularını seyahat için planlamış olduğu tarihten 20 gün öncesinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
İsveç Vize Evrakları Nelerdir?
İsveç vize evrakları nelerdir? Sorusu kapsamında resmi kurumlarca yani konsolosluk tarafından kişilerden vize kategorilerine uygun olarak bazı evraklar talep edilmekte olup bu evraklarda yer alan bilgiler sayesinde kişinin İsveç vizesi için gerekli şartları sağlayıp sağlayamadığı ve aynı zamanda İsveç seyahati gerçekleştirebilmek için uygun koşullara sahip olup olmadığı tespit edilmektedir.
Bu süreçte kişilerden hem temel evraklar yani kişisel bilgilerin yer aldığı evraklar hem de çalışma durumunu kanıtlayan evraklar, maddi durumu kanıtlayan evraklar ve seyahat planlamasını kanıtlayan evraklar talep edilmektedir.
Bu evraklar içerisinde en çok karşılaştığımız ve genellikle mutlaka istenen tüm vize kategorileri içinde talep edilen evraklar içerisinde son 3 aya ait aktif olarak kullanılan ve en az 5000 TL bakiyeye sahip olan hesap özeti, İsveç vize başvuru formu, en az 2 sayfası boş olan ve 10 yıldan eski olmayan pasaport, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği, 18 yaşını doldurmamış olan bireyler için anne ve baba tarafından noter huzurunda imzalanmış olan muvafakatname, Türkiye Cumhuriyeti kimlik fotokopisi ya da yabancı vatandaşlar için Türkiye’de oturum iznine sahip olduğunu gösteren belgenin fotokopisi talep edilmektedir.
Bu evrakların yanı sıra konaklama ve ulaşım hakkında bilgi veren bilet veya otel rezervasyonlarını gösteren evraklar, kişinin çalışma durumuna göre sigortalı çalışan olması halinde maaş bordrosu ya da işsiz, ev hanımı veya öğrenci olması halinde sponsor bilgilerinin ve sponsora ait maddi durumu kanıtlayan evrakların teslim edilmesi gerekmektedir.
İsveç Vize Ücretleri
İsveç vize ücretleri kişilerden vize kategorilerine göre farklı şekilde talep edilmekte olup aynı zamanda bu ücretler içerisinde kişilerin almış oldukları danışmanlık hizmeti bedeli bir gül konsolosluk tarafından talep edilen vize harç ücreti ve seyahat sağlık sigortası bedeli gibi ücretler yer almaktadır.
Bu noktada 2025 yılı itibariyle kişilerden talep edilen konsolosluk vize harç ücreti tüm kısa süreli vize kategorileri için 105 € olarak belirlenmiş olup 0 ile 6 yaş arası çocuklar vize harç ücretinden muaf tutulmuş ve 6 ile 12 yaş arası çocuklar ise vize harç ücreti olarak 25 € ödemesi gerekmektedir.