
Afrika kıtasında bulunan ülkeler arasında Etiyopya genellikle aile ziyareti veya iş nedeniyle gerçekleştirilen seyahatler için vize başvurusu almaktadır. Kişilerin gerçekleştirecekleri Etiyopya seyahati için mutlaka Etiyopya vizesi almaları gerekmekte olup bu süreçte vize almak için gerekli olan şartları da tam olarak sağlamaları mecburidir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları turistik amaçlarla Etiyopya seyahati gerçekleştirecekleri takdirde bu seyahatler için e- vize almaları gerekmektedir. Bu kapsamda e vize başvuruları online olarak gerçekleştirildiğinden bu süreçte ilk defa Etiyopya vizesi için başvuru yapacak olan kişilerin Konsolos Vize olarak vermiş olduğumuz danışmanlık hizmeti kapsamında bu sürecin nasıl yürütülmesi gerektiği, başvuru için nelerin yapılması gerektiği veya başvuru sürecinde hangi evrakların talep edildiği gibi konular hakkında vize temsilcilerimiz ile görüşme sağlayabilir ve merak ettiğiniz tüm soruların cevabını alabilirsiniz.
Etiyopya vize başvurusu Etiyopya Büyükelçiliğine ayet resmi web sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi gerekmekte olup burada yer alan online başvuru formunu doldurduktan sonra talep edilen evrakları tarayarak sisteme yüklemek gerekmektedir.
Etiyopya vize başvuruları hem vize başvuru merkezleri aracılığıyla hem de Etiyopya Büyükelçiliği resmî web sitesi üzerinden kişiler tarafından bizzat da gerçekleştirilebilmektedir.
Etiyopya E- Vize Nedir?
Etiyopya e vize nedir? Sorusu genellikle müşterilerimiz tarafından sıkça merak edilen konular içerisinde yer almakta olup bu noktada müşteri temsilcilerimize sıkça iletilen sorular içerisinde de üst sıralarda yer almaktadır.
Ülkeye iş ziyareti, aile ziyareti veya turistik seyahat amacıyla gelecek olan kişilerin yani uzun süre kalmak durumunda olmayan kişilerin alması gereken vize türü Etiyopya e- vize olarak adlandırılmaktadır.
Bu vizenin başvuruları online olarak gerçekleştirilmekte olup talep edilen evraklar da sisteme renkli olarak taranmakta ve bu şekilde yüklenmektedir. Bu vize türü için başvuru yapacak olan kişilerin ülkeye giriş için mutlaka Addias Ababa havalimanı üzerinden uçakla giriş yapmaları gerekmektedir. ülke sınırları içerisinde 30 gün veya 90 güne kadar kalma hakkı tanıyan bu vizeye başvuru yapmak oldukça basittir.
Etiyopya Vizesi Nasıl Alınır?
Etiyopya vize istiyor mu? Sorusu özellikle Etiyopya’ya seyahat etmek isteyen veya Etiyopya seyahati gerçekleştirmek mecburiyetinde kalan kişiler tarafından sıkça araştırılmakta ve merak edilen konular içerisinde yer almaktadır.
Bu noktada Etiyopya sınırlarında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize ile açmakta olup hangi amaçla olursa olsun seyahat gerçekleştirecek olan kişilerin mutlaka Etiyopya vizesi alarak ülkeye giriş yapmaları gerekmektedir.
Özellikle Etiyopya vizesi alacak olan kişilerin mutlaka kendisinden talep edilen aşıları da tam olarak yaptırmış olarak ülkeye girmesi gerekmekte ve ülkedeki sağlık koşullarını göz önünde bulundurarak koruyucu faktörleri uygulamalıdır.
Umuma mahsus pasaport veya hizmet pasaportu ile birlikte hususi pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize muafiyeti bulunmamakta olup sadece diplomatik ilişkilerin aksamaması noktasında siyah pasaport sahibi olan kişilerin 90 güne kadar gerçekleştirecekleri ziyaretler için vize muafiyet politikası bulunmaktadır.
Etiyopya’nın sağlamış olduğu kapıda vize uygulaması Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için geçerli olmayıp kişilerin mutlaka Etiyopya vizesi alarak ülkeye giriş yapmaları gerekmektedir.
Ülkemizde Ankara Etiyopya Büyükelçiliği ve İstanbul Etiyopya Başkonsolosluğu bulunmakta olup Etiyopya’nın başkenti olan Addis Ababa kentinde de Türk elçiliği bulunmaktadır.
Etiyopya Vize Başvurusu
Etiyopya vize başvurusu için kişilerin e vize için başvuru yapacakları durumlarda başvurular büyükelçiliğe ait resmi web sitesi üzerinden yürütülürken uzun süreli seyahatler amacıyla yapılacak başvuruların ise bizzat Etiyopya Büyükelçiliği veya Etiyopya Başkonsolosluğu üzerinden yapılması gerekmektedir. bu nedenle kişilerin uzun süreli seyahatleri için İstanbul’da bulunan başkonsolosluğa veya Ankara’da bulunan büyükelçiliğe bizzat şahsi olarak kendilerinin başvuru yapması gerekmektedir.
Etiyopya vize başvurusu gerçekleştirecek olan kişilerin kendisinden talep edilen evrakları sisteme yüklemesi halinde mutlaka renkli şekilde tarayarak ve istenilen formatta hazırlanmış olarak yüklemeleri gerekmektedir.
Etiyopya Vize Türleri Nelerdir?
Etiyopya vize türleri genel kapsamda 3 ayrı kategoriye ayrılmakta olup kişilerin turistik, ticari veya özel amaçlarla gerçekleştirecektir seyahatler için bu kategoriler içerisinde yer alan 3 kategoriden kendi amaçlarına uygun olana başvuru yapması gerekmektedir.
Elektronik vize uygulamasına geçen Etiyopya için resmî web sitesi üzerinden başvuru yaparken mutlaka turistik vize, özel amaçlı vize veya ticari vize için seyahat amacına uygun vize kategorisini belirleyerek işlemlere devam edilmesi mecburidir.
Bu noktada kişiden talep edilen evraklar ve ülkede kalış süresi seçilmiş olan bu kategorilere göre belirlenmekte olup aynı zamanda kişilerin ödeyecekleri harç ücretleri de kategoriler üzerinden belirlenmektedir.
Etiyopya Vize Başvurusu İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?
Etiyopya vizesine şahsi olarak başvuru yapacak olan kişilerin yani sadece kendisi için başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka telefon numarasını, ikametgâh adresini, e posta adresini ve iletişim ile ulaşım bilgilerini içeren evrakları ve aynı zamanda seyahat bitiş tarihinden itibaren 6 ay daha geçerliliği bulunan pasaportunu, güncel tarihli biyometrik fotoğrafını, nüfus cüzdanı fotokopisini ve harç ücretini yatırdığına dair dekontu tarayarak sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
Aile fertleri için de başvuru yapacak olan kişilerin mutlaka evlilik cüzdanının 1. ve 2. sayfası ile çocuklarının bulunması halinde doğum sertifikalarını sisteme diğer evraklar ile birlikte yüklemeleri gerekmektedir.
Yabancı pasaport sahibi olan ancak Türkiye Cumhuriyeti oturum iznine sahip kişilerin ise mutlaka oturum izin belgelerini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.
Etiyopya Vize Başvuru Formu
Etiyopya vize başvuru formu başvuru sırasında online olarak sistem üzerinden doldurmakta olup bilgilerin doldurulması halinde onay verildikten sonra sisteme düşmektedir. Yeniden evraklar ile birlikte çıktısının alınarak sisteme yüklenmesine gerek duyulmayan başvuru formu içerisinde kişilerin hangi amaçla ülkeye seyahat edecekleri, seyahat planlamaları ve şartları sağladıklarına dair bilgileri içerisinde yer alan sorular kapsamında doğru şekilde cevaplayarak ve daha sonra teslim edecekleri evraklarla birlikte tutarlılık sağlayacak şekilde yanıtlar vererek cevaplamaları gerekmektedir.
Etiyopya Vizesi Kaç Günde Çıkar?
Bu noktada özellikle Etiyopya vizesinin sonuçlanma süreci elektronik vize olması nedeniyle 2 iş günü içerisinde sonuçlansa da bazı durumlarda başvuruların konsolosluk veya büyükelçilik tarafından değerlendirilmiş olması kapsamında yoğunluk meydana gelebilmekte ve sonuçlanma süreci uzayabilmektedir.
Kişilerin mutlaka seyahat için planladıkları tarihten 15 gün öncesinde gerçekleştirmeleri gerekmektedir.
Etiyopya Vize Ücretleri
Etiyopya vize ücretleri bu noktada danışmanlık hizmeti bedeliyle birlikte vize harç ücreti, başvuruların başvuru merkezleri aracılığıyla yapılması gerektiği durumlarda kargolama ücreti ve başvuru ücreti olarak bulunmakta olup kişilerin mutlaka harç ücretlerini ödedikten sonra başvurularının tamamlanacağını bilmeleri gerekmektedir.
Etiyopya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş olan vize harç ücretleri ticari vize için 30 günlük vizelerde 150 $, turistik vizelerde 120 $ olarak güncellenmiştir. Bu kapsamda kişilerin vize bitiş tarihinden itibaren ülkeden ayrılması gerektiğinden dolayı vizenin geçerlilik süresi dolduktan sonra ilk 14 gün içerisinde kalmış olduğu her gün için 20 $ ceza verilmektedir. 14 gününü doldurduktan sonra ise hakkında yasal işlem başlatılan bu kişi mahkemeye sevk edilmektedir.
Bu nedenle kişilerin mutlaka müşteri temsilcilerimizle vize başvuru sonrasında görüşme sağlaması ve vizenin geçerliliği ile koşulları hakkında detaylı olarak bilgi sahibi olması oldukça önemlidir. Burada 14 gün sonra mahkemeye sevk edilen kişilerin ise kırmızı çizgi aldığı unutulmamalıdır.